1. Rör ihop bikarbonat och mjölsorterna i en rostfri bunke. 2. Slå i yoghurten, nötterna och de torkade frukterna samt sirapen. 3. Smöra en avlång brödform och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpafrön. 4. Skrapa ner den ganska kladdiga smeten i formen. Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, eftersom det jäser med bikarbonaten. Lämna ungefär tre centimeter upp till kanten. Jämna eventuellt till ytan och strö på lite solrosfrön eller pumpafrön. 5. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in formen och låt stå i 60 minuter. Därefter, sänk temperaturen till 175 grader och låt stå i 30 minuter för att undvika att det blir bränt.
Tips: jag sänkte temperaturen på ugnen, bytte russin mot guavana och halverade sirapsmängden ;P Lycka till.
Är det ett bra GI-bröd? Låter jättesmarrigt=) ska provas helt klart!
den 14 februari 2010 @ 22:25
Eva svarar
Det står inte som just GI-bröd men med tanke på att det är hembakat så slipper du iaf alla tillsatser som är i vanligt köpt bröd ;P Jag bytte ut en del av mjölet mot dinkelmjöl.
den 14 februari 2010 @ 22:35
Nina
Det e Ernst julbröd va? Gjorde det själv för någon vecka sedan och det var underbart gott. Men det blev lite väl svart så vad hade du för ugntemperatur?