Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter

Hmmm, vågar jag...

22 juli 2011 08:56
  Övrigt   

It´s raining cats and dogs... är väl bara förnamnet på det vädret vi har i dag - värsta ösregnet verkligen.
Fantastiskt mysigt när man är inomhus så nu börjar jag fundera på om jag ska försöka mig på någor som jag inte gjort på 10 år... kanelbullar ;P
Jag är dessvärre kass på detta så är det ngn som har knep eller idiotsäkert recept på bullar så hojta gärna till här =)

Godmorgon! Jag brukar göra efter receptet på mjölpaketet och dom brukar bli bra. Jag brukar ta temp. på mjölken( dvs 37 grader) som du ska blanda med jästen tror detta är extra viktigt så man inte dödar jästen. Sen att dom får jäsa på dragfri plats. Lycka till!

den 22 juli 2011 @ 09:07

Cicci

Klart att du ska!!! Kolla receptet på mjölpaketet, brukar funka bra. Ett tips jag har fått är att ta i ett ägg i degen oxå. Lycka till!

den 22 juli 2011 @ 09:08

S

Jag gör ägg och mjölkfria bullar eftersom sonen är allergisk och dom blir mycket saftigare och godare än vanliga bullar!!!!!

den 22 juli 2011 @ 09:22

L

Brukar ha Kesella i och det blir klockers!! Har ett bra recept som jag hittade på matklubben.se!! Från en kvinna som kallar sig Lolan. Googla kanelbullar med kesella så kommer det fram!! Lyckas alltid och bullarna blir supergoda, och då är jag ingen Leila precis ;) !! Lycka till!! =)

den 22 juli 2011 @ 09:25

Annika

Tips: Plocka fram din gamla HK-bok (för den har du väl sparat;)), enkelt och instruktivt kanelbullerecept som det inte går att misslyckas med. /HK-läraren

den 22 juli 2011 @ 09:47

mia

Jag är en riktig bullexpert om jag får säga det själv och enligt andra oxå! Jag brukar inte mäta mjölet utan kör så mkt att degen släpper. Då blir dem saftiga o inte torra. Jag kör oxå ett ägg ihop med jäst smör och mjölkblandningen. Sen ska du inte smälta smöret till fyllningen utan röra ihop med kanel o socker då blir det saftigare.
Glöm inte den grovt stötta kardemumman i . Lycka till!

den 22 juli 2011 @ 09:50

Annelie

Hej fick ett tips från en bagare att man ska ta i några extra ägg så blir dom inte så torra som dom kan bli ibland . Har inte provat detta än men ska nog göra det snart för det är ju riktigt bakväder nu när det är regnigt Lycka till o kram från Annelie

den 22 juli 2011 @ 09:51

Jag kör också det traditionella receptet på mjölpåsen, men sätter alltid i 2 ägg och 2 msk ljus sirap. Använder även specialvetemjöl. Nåt som är supergott är att sätta strödadlar i fyllningen, smakar knäck:)

den 22 juli 2011 @ 09:55

E

Kanelbullar Mmmm :) kanske det skickas med en bulle i mandelpåsarna nu? ;) hihi

den 22 juli 2011 @ 09:56

Lotta

Bästa bullarna någonsin - http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=23567 Lycka till! :)

den 22 juli 2011 @ 10:16

Helena

Jag följer också receptet på mjölpaketet, ser bara till att inte ha i för mkt mjöl. Degen får gärna vara lite kletig. Krossad kardemumma är gott i degen. Och så MYCKET smör i fyllningen!! Fyllning gjord på smör, socker och vaniljsocker som man rör ihop är gott! Och så länge ingen är allergisk ska det vara äkta smör. Ska man baka mjölkfritt ger solhavre saftiga bullar. Lycka till!

den 22 juli 2011 @ 10:23

Eva svarar

Tusen tack för alla tips, vilken lycka att snabbt få massa bra svar här;) Måste dock handla först och just nu har barnen kompisar här så vi får väl se om bullbaket blir i dag eller kanske i morgon ;P

den 22 juli 2011 @ 11:12

Mimmi i Umeå

Byt ut kanelen mot vanillinsocker. Fyllningen blir alltså smör som breds ut, strösocker och vanillinsocker Lovar att dina bullar kommer att göra succe ;)

den 22 juli 2011 @ 11:46

Hanna

Har du boken Sommarens söta med systrarna Esienman så använd det receptet som de har på kanelbullar. Bus enkelt och det går inte att misslyckas och bullarna bli jätte goda. Lycka till

den 22 juli 2011 @ 12:40

Carina

Vill man göra det suuuperenkelt: använd snabbjäst (finns påsar vid vanliga torrjästen)! Kall vätska, kör ihop allt o kavla ut o sätt bullarna i formar - endast en jäsning 15 min före grädd! Låter skumt jag vet, men jag tycker dessa bullar blir godast för de blir en slags blandning mellan "hastbullar" (kubbar) och vanliga bullar - yummie!

den 22 juli 2011 @ 13:47

Sabine

Knåda degen ordentligt, gärna i maskin 15 min. Ha inte för mycket mjöl. Ett litet tips är att röra ihop mandelmassa, socker, smör o liten nypa salt till fyllningen, bre ut och sen strör man bara kanelsocker ovanpå. Vik ihop degen o snurra bulla o lägg i att jäsa. Lycka till!!!!

den 22 juli 2011 @ 16:23

Sabine

Korrekt sista mening: vik ihop degen o snurra bullar o lägg i formar att jäsa :)

den 22 juli 2011 @ 17:09