Godmorgon! Jag brukar göra efter receptet på mjölpaketet och dom brukar bli bra. Jag brukar ta temp. på mjölken( dvs 37 grader) som du ska blanda med jästen tror detta är extra viktigt så man inte dödar jästen. Sen att dom får jäsa på dragfri plats. Lycka till!
Klart att du ska!!! Kolla receptet på mjölpaketet, brukar funka bra. Ett tips jag har fått är att ta i ett ägg i degen oxå. Lycka till!
Jag gör ägg och mjölkfria bullar eftersom sonen är allergisk och dom blir mycket saftigare och godare än vanliga bullar!!!!!
Brukar ha Kesella i och det blir klockers!! Har ett bra recept som jag hittade på matklubben.se!! Från en kvinna som kallar sig Lolan. Googla kanelbullar med kesella så kommer det fram!! Lyckas alltid och bullarna blir supergoda, och då är jag ingen Leila precis ;) !! Lycka till!! =)
Tips: Plocka fram din gamla HK-bok (för den har du väl sparat;)), enkelt och instruktivt kanelbullerecept som det inte går att misslyckas med. /HK-läraren
Jag är en riktig bullexpert om jag får säga det själv och enligt andra oxå! Jag brukar inte mäta mjölet utan kör så mkt att degen släpper. Då blir dem saftiga o inte torra. Jag kör oxå ett ägg ihop med jäst smör och mjölkblandningen. Sen ska du inte smälta smöret till fyllningen utan röra ihop med kanel o socker då blir det saftigare.
Glöm inte den grovt stötta kardemumman i . Lycka till!
Hej fick ett tips från en bagare att man ska ta i några extra ägg så blir dom inte så torra som dom kan bli ibland . Har inte provat detta än men ska nog göra det snart för det är ju riktigt bakväder nu när det är regnigt Lycka till o kram från Annelie
Jag kör också det traditionella receptet på mjölpåsen, men sätter alltid i 2 ägg och 2 msk ljus sirap. Använder även specialvetemjöl. Nåt som är supergott är att sätta strödadlar i fyllningen, smakar knäck:)
Kanelbullar Mmmm :) kanske det skickas med en bulle i mandelpåsarna nu? ;) hihi
Bästa bullarna någonsin - http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=23567 Lycka till! :)
Jag följer också receptet på mjölpaketet, ser bara till att inte ha i för mkt mjöl. Degen får gärna vara lite kletig. Krossad kardemumma är gott i degen. Och så MYCKET smör i fyllningen!! Fyllning gjord på smör, socker och vaniljsocker som man rör ihop är gott! Och så länge ingen är allergisk ska det vara äkta smör. Ska man baka mjölkfritt ger solhavre saftiga bullar. Lycka till!
Tusen tack för alla tips, vilken lycka att snabbt få massa bra svar här;) Måste dock handla först och just nu har barnen kompisar här så vi får väl se om bullbaket blir i dag eller kanske i morgon ;P
Byt ut kanelen mot vanillinsocker. Fyllningen blir alltså smör som breds ut, strösocker och vanillinsocker Lovar att dina bullar kommer att göra succe ;)
Har du boken Sommarens söta med systrarna Esienman så använd det receptet som de har på kanelbullar. Bus enkelt och det går inte att misslyckas och bullarna bli jätte goda. Lycka till
Vill man göra det suuuperenkelt: använd snabbjäst (finns påsar vid vanliga torrjästen)! Kall vätska, kör ihop allt o kavla ut o sätt bullarna i formar - endast en jäsning 15 min före grädd! Låter skumt jag vet, men jag tycker dessa bullar blir godast för de blir en slags blandning mellan "hastbullar" (kubbar) och vanliga bullar - yummie!
Knåda degen ordentligt, gärna i maskin 15 min. Ha inte för mycket mjöl. Ett litet tips är att röra ihop mandelmassa, socker, smör o liten nypa salt till fyllningen, bre ut och sen strör man bara kanelsocker ovanpå. Vik ihop degen o snurra bulla o lägg i att jäsa. Lycka till!!!!
Korrekt sista mening: vik ihop degen o snurra bullar o lägg i formar att jäsa :)