Dem såg goda ut!! Har svårt för att hitta goda gi bröd så ett recept hade suttit fint!
Ser jätte-gott ut!
Eva , tycker du att din Vilmadress sitter löst på dig. Att den känns för stor? Har alltid en stl. mer sörre än dig. Men om den i xs är stor på dig så kanske jag inte kan ha small som vanligt. Vad tycker du?? Hur sitter xs på dig?
Dom är jätte goda, hemma hos oss bakas dom ofta
Här kommer receptet: 25 g jäst, 5 dl fingervarmt vatten, 1/2 dl linfrön, 1dl solroskärnor, 1/2 msk salt, 1 msk sirap, 2 rivna mörötter, 13-14 dl dinkelmjöl. Uppvispat ägg och solroskärnor till pensling. Smula jäst och blanda så den löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjöl och rör runt. Häll i mjölet i omgångar. Jäs i 40 min. Knåda degen till en rulle, dela i 20 bitar och rulla till bollar och lägg på smord plåt, jäs på plåten i ca 30 min. Pensla och strö över solroskärornorna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, 225 grader. Lycka till, vi har just provsmakat dom här, mmmmm;)
C, xs sitter perfekt på mig. Vill du ha den tajtare så ta xs men small tror jag räcker för dig, den är cool när den är liiiiite lösare på ;)
Vet du vad som kommer upp imorgon?Nån röd jeansjacka?
Åh vad mysigt med eget brödbak & receptet lät ju kanon, kan tänka mig att det smakade gott =) Gillar barnen GI-mat med? Kanske att man skulle baka bröd i helgen hm....
Eva,
jag undrar en sak om brödet; ska det vara solroskärnor både i och på?
Linnea, det ska vara både i och på men jag struntade att ha dom i själva degen för mina barn är lite petiga med frön/nötter ;P De smakade supergott ändå så det funkade bra och barnen var helnöjda=)
Lindis, jag har tyvärr barn som är lite svåra med mat (lillkillen har varit matvägrare i alla år men det börjar bli bättre nu) så tyvärr får jag inte i dom Gi-maten som vi äter;P En del recept funkar, nu har jag en kokbok som heter "GI för hela familjen" och där har jag testat ett fiskrecept som funkade så jag hoppas på att få till fler maträtter som de också kommer att gilla nu;)
Ja det är så olika med barn & mat, jag var med petig tyvärr :/ Hoppas kokboken kan göra lite underverk :)
Tack Eva för svar!