Filmjölksbröd...
Hanna, har du recept så skriv gärna ner här tack;)
Hej! Kommer du att ta in Edblads Bangles och rings (armband och ringar) i guld och svart? Hoppas! Ser sååå snyggt ut!
Hej Eva! Vill inte störa dig i helgpysslet men... :) Kommer du att ta in några mysbyxor från Only Play? Har ett par som heter Play Line Sweat Pants som är jättesköna :)
Lycka till med brödbaket :)
Gi bröd av Ola L. Bara blanda ihop och in i ugnen. Super gott:)
1 FILMJÖLKSLIMPA
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Havregryn att strö över innan gräddning
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Supergott recept! Hoppar ibland över frukten.. Smakar lika bra då med!
Hoppas du tycker om det lika mycket som hemma hos oss..
Tack Hanna, påminner om "Ernst Julbröd" som jag gjort tidigare så detta ska jag göra:)
Ida, har googlat men utan att hitta brödrecept av honom.
hej
googla bara på: gi-bröd Ola, så kommer det upp Ola Lauritzon:GI-bröd i listan. Tryck vidare så kommer du direkt till brödreceptet
Ok, hur kunde jag missa det när jag googlade så innan, hi hi; P
Här kommer ytterligare ett recept (till 2 bröd):
10 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin/fikon/aprikoser
1 och 1/2 dl hackade nötter
1 och 1/2 dl sirap (vilken sort spelar ingen roll. Jag har användt olika varje gång jag bakat brödet, ljus, mörk och brödsirap)
10 dl filmjölk
Rör ihop alla ingredienser, häll smeten i 2 avlånga formar (ev. lite olja i formen) Grädda i 175 grader i ca 1 timma. Efter att man tar ut brödet ur ugnen är det viktigt att brödet får stå länge i formen, "då sätter det sig" och så får det svalna.
Lycka till! :-)
Tack så jättemycket, får se om jag lyckas få ihop ngt här i dag istället. Har dock börjat dagen med födelsedagsfirande hos kompis här med massa tårta och champagne så jag får se om jag lyckas få ihop bakning lite senare kanske;P
Visst gjorde du någon god vit kladdkaka? Kan inte hitta recept på den:-/