Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter

Recept-tips...

31 augusti 2013 11:06
  Övrigt   

Jag funderar på att baka bröd i dag och undrar om ni har några bra nyttiga lättbakade recept att tipsa mig om här=)

Hanna

Filmjölksbröd...

den 31 augusti 2013 @ 11:21

Eva

Hanna, har du recept så skriv gärna ner här tack;)

den 31 augusti 2013 @ 11:34

Lina

Hej! Kommer du att ta in Edblads Bangles och rings (armband och ringar) i guld och svart? Hoppas! Ser sååå snyggt ut!

den 31 augusti 2013 @ 12:52

Katarina

Hej Eva! Vill inte störa dig i helgpysslet men... :) Kommer du att ta in några mysbyxor från Only Play? Har ett par som heter Play Line Sweat Pants som är jättesköna :)
Lycka till med brödbaket :)

den 31 augusti 2013 @ 12:57

Ida

Gi bröd av Ola L. Bara blanda ihop och in i ugnen. Super gott:)

den 31 augusti 2013 @ 13:23

Hanna



1 FILMJÖLKSLIMPA

4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Havregryn att strö över innan gräddning
Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

Supergott recept! Hoppar ibland över frukten.. Smakar lika bra då med!
Hoppas du tycker om det lika mycket som hemma hos oss..

den 31 augusti 2013 @ 19:56

Eva

Tack Hanna, påminner om "Ernst Julbröd" som jag gjort tidigare så detta ska jag göra:)
Ida, har googlat men utan att hitta brödrecept av honom.

den 31 augusti 2013 @ 22:17

Elisabeth

hej
googla bara på: gi-bröd Ola, så kommer det upp Ola Lauritzon:GI-bröd i listan. Tryck vidare så kommer du direkt till brödreceptet

den 31 augusti 2013 @ 23:59

Eva

Ok, hur kunde jag missa det när jag googlade så innan, hi hi; P

den 1 september 2013 @ 00:17

M

Här kommer ytterligare ett recept (till 2 bröd):
10 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin/fikon/aprikoser
1 och 1/2 dl hackade nötter
1 och 1/2 dl sirap (vilken sort spelar ingen roll. Jag har användt olika varje gång jag bakat brödet, ljus, mörk och brödsirap)
10 dl filmjölk
Rör ihop alla ingredienser, häll smeten i 2 avlånga formar (ev. lite olja i formen) Grädda i 175 grader i ca 1 timma. Efter att man tar ut brödet ur ugnen är det viktigt att brödet får stå länge i formen, "då sätter det sig" och så får det svalna.
Lycka till! :-)

den 1 september 2013 @ 09:35

Eva

Tack så jättemycket, får se om jag lyckas få ihop ngt här i dag istället. Har dock börjat dagen med födelsedagsfirande hos kompis här med massa tårta och champagne så jag får se om jag lyckas få ihop bakning lite senare kanske;P

den 1 september 2013 @ 13:10

J

Visst gjorde du någon god vit kladdkaka? Kan inte hitta recept på den:-/

den 6 september 2013 @ 10:26